Endret: 24 mai 2019     Opprettet: 31 jul 2017

Elbil og hybridbil

Her finner du mer informasjon og retningslinjer om lading av elbiler og ladbare hybridbiler. Her kan du også lese om hvordan du bestiller ladestasjon til din parkeringsplass.

Lading av elbil/hybridbil

Det er forbudt å lade hybrid- og elbiler på motorvarmerkontakt i garasjeanlegget. Det er mulig å montere inntil 155 ladestasjoner i garasjeanlegget hvorav 11 på gjesteparkering.

Pr i dag er det montert 52 ladestasjoner, 3 av dem på gjesteparkering som kan leies ut til beboere som ikke har fast parkeringsplass.

Hvordan bestiller jeg en ladestasjon?

Du kan ikke montere en ladestasjon på egen hånd! Alle bestillinger skal gå gjennom styret.

1. Send inn en bestilling pr epost til styret (post@ovresilkestra.no) med navn, telefon, adresse, epost og parkeringsplassnummer.

2. Styret skal be elektriker om å montere ladestasjonen på din plass og elektrikeren vil sende fakturaen for ladestasjonen på 19180* kr direkte til deg. Styret har blitt enig med elektrikeren om at faktura skal være betalt før monteringen.

*pris 2018 som kan bli justert i forhold til ZAPTEC sin prisendring.

Hvis du ikke ha fast plass, kan styret leie ut en plass fra gjesteparkering med en ladestasjon (pr. i dag 550kr / måned) eller formidle din henvendelse til de som ennå ikke bruker sin ladestasjon.

Hvordan blir jeg fakturert for mitt forbruk?

Brukeren av en ladestasjon betaler eget forbruk (strømpris + 10%). Ved forbruk over 400 kr sender styret en link fra løsningen "via OBOS-banken" per SMS for å betale.

Hvordan tar jeg i bruk min ladestasjon?

1. Du lager en konto på Zaptec, https://portal.zaptec.com/#!/signup/en

2. Du informerer styret eller elektrikeren om hvilken epost du bruker på din Zaptec-konto slik at styret eller elektrikeren kobler den til ladestasjonen. Dette sikrer at bare du kan lade på din ladestasjon.

Her  kan du laste ned bruksanvisning om ladestasjonen