Endret: 4 sep 2017     Opprettet: 31 jul 2017

Kasting av søppel/avfallshåndtering

Informasjon om hvor du skal kaste diverse avfall finner du her.

Avfall/søppel
Det er ingen kildesortering av annet enn glass/metall og papp/papir. Alt avfall kastes i pose, som så kastes i søppelsuget. Det er viktig å sette seg inn i hvilke regler som gjelder for bruk av søppelsuget, og hva som det er lov til å kaste der. Se mer om søppelsuget her

Papir
Papiravfall skal kastes i container på garasjetaket. Dersom containeren er full må det ikke settes papir ved siden av containeren.

Visne blomster/planter
Blomster med lange stilker kan sette seg fast i søppelsuget. Disse må klippes i mindre deler, alternativt kan planten/blomsten kastes i komposten til venstre for redskapsboden til hageparsellene (som ligger ved skråningen mot Nedre Silkestrå). NB! Husk at kun planten skal kastes, plastpotte eller lingende må kastes i vanlig avfall.

Glass og metall
Glass og metall-gjenstander kastes i egen container ved garasjen (til venstre for bommen ved innkjøring på gjesteparkeringen).

Gamle klær/tekstiler
ved siden av glass- og metallcontaineren, står det ern Fretex-boks for innsamling av gamle klær og tekstiler.

Container til diverse avfall
Containere settes kun ut i borettslaget utenfor Skøyenveien 69 og 83 i forbindelse med dugnaden. Dette vil spare borettslaget for en betydelig utgift, samtidig som beboerne har tilbud om å levere avfall på Smestad gjenbruksstasjon. Dessuten tillater Smestad gjenbruksstasjon langt bedre sortering enn ved bruk av containere våres (for eksempel: plastikk, maling, behandlet tre, ubehandlet tre, metall, keramikk, hageavfall, dekk, møbler og andre artikler til ombruk, isopor, dropsafe- sikker destruksjon av EE-avfall med lagret data (harddisker, nettbrett, kamera, mobiltelefoner etc.).

Ved bruk av container
Dessverre kastes mye elektronisk avfall som tv, kjøleskap, komfyrer, microbølgeovner, pc-er osv. Det kastes også mye farlig avfall som malingsspann o. l. I tillegg kastes store mengder papp og papir i disse containerne også. 

Hver måned må vi betale flere tusen kroner i ekstra gebyr for elektronisk/ farlig avfall. Eksempelvis koster det nesten kr 300,- i ekstra gebyr for en tv eller en komfyr, mens et malingsspann koster kr 100,- .

Elektronisk avfall
Elavfall kan også leveres f eks hos Elkjøp på Skøyen (Gratis!!). 

Smestad gjenbruksstasjon
Smestad gjenbruksstasjon tar imot avfall til gjenvinning og ombruk. Det er gratis å levere avfall inntil 3 m3. 

Adressen er Ullernchausséen 26. Åpningstider er hverdager fra kl. 0730 – 1930 og lørdager kl. 0900 – 1430.

Styret ber om at avfallsreglene respekteres. Dersom beboere forsetter å kaste ting som ikke skal i containerne må vi vurdere å kutte i containertilbudet. 

Beboere som f eks skal pusse opp og kaste mye avfall bør leie egen container slik at man ikke belaster fellesskapet. Av hensyn til de andre beboerne er det ønskelig at containeren/sekken fjernes så fort som mulig.