Endret: 23 mai 2019     Opprettet: 2 mai 2018

Vi minner om båndtvang hele året på Øvre Silkestrå

I borettslaget vårt har vi båndtvang for hunder hele året. Dette er regulert i husordensreglene til borettslaget og i hundeloven. Vi minner også om at du som hundeeiere må plukke opp avføringen etter hunden din. Mange er veldig flinke, men det er flere tilfeller av hundebæsj på fellesområdene våre.

Det er båndtvang hele året i Øvre Silkestrå borettslag

Det er båndtvang hele året på Øvre Silkestrå. Husk at mange barn og voksne er redde for hunder, uansett størrelse på hunden.

Husordensreglere punkt 12 beskriver båndtvang i borettslaget:

12. Dyrehold
Hund og katt er tillatt forutsatt at fastsatte bestemmelser følges. Hunder skal alltid holdes i bånd på borettslagets eiendom. Katter skal være under oppsyn slik at de ikke er til sjenanse for andre beboere.

Husordensreglene kan du lese i sin helhet her.

Det er innført ekstraordinært båndtvang i store deler av Oslo gjeldende fra 19. januar 2018.

Lov om hundehold (hundeloven) pålegger også alle hundeiere å ha hunden i bånd fra og med 1. april til og med 20. august (§ 6, første ledd). Denne bestemmelsen gjelder også i hele Oslo, og det er innført et innført ekstraordinær båndtvang i store deler av Oslo fra 19. januar 2018.

Som hundeholder skal du heller ikke gå fra en bundet hund rett ved inngangen til en bygning som er åpen for allmennheten eller ved lekeplasser (§ 5).

Hele hundeloven kan du lese her.

Du kan lese mer om bestemmelsene for hundehold i Oslo kommune her.

 

Lyst til å slippe hunden fri? Nærmeste friområdet er hundejordet i Frognerparken

Hundejordet i Frognerparken er ett av ti friområder for hund i Oslo (dressurområde). I disse områdene kan du slippe hunden løs også i den perioden da det ellers i Oslo er generell båndtvang for hund (1. april – 20. august).

Det er satt opp skilt på stedet, med kart over dressurområdet. Hunder må ikke slippes løs utenfor det markerte området i båndtvangsperioden. Bestemmelsene for friområdet og kartavgrensing finner du i Forskrift om dressurområder for hund, Oslo kommune.